Dentaliabloggen

Du er her: Forside -> - - > Edge-Bonding/komposittfylling


Tilbake til bloggen

Edge-Bonding/komposittfylling

07.08.2024

Komposittoppbygging, også kjent som edge-bonding er en topp moderne behandling.

Tannlegen bruker kompositt for å bygge på tennene, slik at du oppnår et pent og funksjonelt smil.

Edge-bonding innebærer flere steg for å sikre at materialet binder seg godt til tannen og gir et holdbart resultat. Behandlingen er også minimal invasiv, som vil si at vi ikke sliper bort tannsubstans.

Fordeler ved behandlingen:

  • Estetisk naturlig resultat
  • Minimalt invasiv
  • Krever ofte kun 1 tannlegebesøk
  • Ingen smerter
  • Kostnadseffektiv

Hvem egner behandlingen seg for?
For deg som sliter med misfargede tenner kan edge-bonding brukes til å dekke misfargede og flekkete tenner. Kompositten kan tilpasses fargen på de naturlige tennene, noe som gir et jevnt og naturlig resultat.
Dersom du sliter med slitasje på tennene, og ønsker å gjenopprette tannens opprinnelige form, som både forbedrer funksjon og estetikk er edge-bonding et godt alternativ. Med edge-bonding kan vi skape en jevn tannrekke.
Har du mellomrom mellom tennene? Da kan vi jevne ut mellomrommene med edge-bonding.

Hvor lenge holder fyllingene?
Edge-bonding kan vare mellom 5 og 15 år, avhengig av ulike faktorer som materialkvalitet, munnhygiene, kosthold, og bitevaner. Med riktig pleie og vedlikehold kan du forlenge levetiden betydelig.

Behandlingen er ideell for pasienter som ønsker å forbedre utseendet på tennene sine med mindre invasive metoder. Det passer for deg som ønsker raske og effektive estetiske og funksjonelle forbedringer. Ved å vurdere individuelle behov og forutsetninger kan tannlegen og pasienten sammen finne den beste løsningen for et vakrere smil.

Ønsker du å vite mer om behandlingen? Kontakt oss i dag!


Tilbake