Du er her: Forside -> - - > Hvordan behandle betennelse i tannkjøttet?
13.06.2023
Tannhelsen har en omfattende innvirkning på vår livskvalitet og generelle helse, dermed er det viktig å tilegne seg gode vaner og forebyggende tiltak.
Friskt tannkjøtt er ofte lyst, dekker kjevebeinet og ligger stramt rundt tannkronen.
For å oppnå et friskt tannkjøtt er det viktig med god tannhygiene, puss tennene daglig, gjerne to ganger. Matrester kan fort legge seg mellom tennene, her vil det være lurt å bruke tanntråd for å fjerne bakteriebelegget og forebygge hull mellom tennene.
Tannhelsen har en omfattende innvirkning på vår livskvalitet og generelle helse, dermed er det viktig å tilegne seg gode vaner og forebyggende tiltak. Den jobben du gjør hjemme er den viktigste jobben for å forebygge tannkjøttsykdommer, og den utføres daglig.
Tannkjøttsbetennelse, også kalt gingivitt er bakterieinfeksjon i tannkjøttet. Forskjellen mellom gingivitt og periodontitt er at gingivitt er reversibel, som vil si at betennelsen kan behandles med god tannhygiene.
Gingivitt oppstår når plakk far ligge urørt nederst i tannkronen, det skaper ofte en bakterieinfeksjon i tannkjøttet. Bakterieinfeksjonen fører til dårlig ånde eller dårlig smak i munnen.
Symptomene på? gingivitt er rødt og hovent tannkjøtt og lett blødning ved berøring eller puss. Det kan også? komme av hormonell tilstand, svekket munnhygiene eller medikamentbruk.
Behandlingen av gingivitt kan både være enkel eller omfattende, avhengig av alvorlighetsgraden på betennelsen. Dersom du unngår å behandle gingivitt kan betennelsen utvikle seg til en mer alvorlig tannkjøttsykdom, også kjent som periodontitt.
Våre behandlere samarbeider med spesialister for å kunne gi deg som lider av tannkjøttplager best mulig behandling og oppfølging. Kontakt oss for å få veiledning og oppfølging.